Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 

 

Με αναφορά του στη Βουλή προς τον Υπουργό Παιδείας, ο Βουλευτής κ. Νίκος Σηφουνάκης επισημαίνει τους κινδύνους για την υγεία των μαθητών που αναγκάζονται να κάνουν μάθημα σε αίθουσες (προκάτ) όπου έχουν χρησιμοποιηθεί στη κατασκευή τους υλικά από αμίαντο.
Συγκεκριμένα, αναφέρεται στο Ειδικό Γυμνάσιο Μυτιλήνης, όπου, όπως καταγγέλλει η ΕΛΜΕ (Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης) Λέσβου το μάθημα εξακολουθεί να γίνεται σε τέτοιες λυόμενες αίθουσες.
Ακόμη ο κ. Σηφουνάκης αναφέρει ότι στα τέσσερα χρόνια που η κυβέρνηση της Ν.Δ. κυβερνά τον τόπο, εκτός κάποιων μεταχειρισμένων λυόμενων αιθουσών, που μεταφέρθηκαν από σεισμόπληκτες περιοχές ή που χρησιμοποιήθηκαν κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες κανένα διδακτήριο δεν κατασκευάστηκε, βελτιώθηκε ή ανακαινίστηκε στον Νομό Λέσβου.
Μάλιστα επικαλείται την περίπτωση του 5ου Δημ. Σχολείου Μυτιλήνης, που εδώ και μία πενταετία περίπου, αφότου μεταφέρθηκαν οι μαθητές του σε λυόμενες αίθουσες, για να εκτελεστούν επισκευαστικές εργασίες, εξακολουθεί να παραμένει ως έχει. Ειδικά για το διδακτήριο αυτό αναφέρει ότι είναι ακόμη νωπές οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού κατά την επίσκεψή του στη πόλη (Δεκ. 2005) ότι δηλαδή επισκευάζεται άμεσα και δίδεται στη χρήση των μαθητών!!!!
Κλείνοντας την αναφορά του ο κ. Σηφουνάκης καλεί το Υπουργείο Παιδείας να προγραμματίσει και να εκτελέσει ουσιαστικά έργα στα Διδακτήρια του Νομού Λέσβου, βάσει των καταγεγραμμένων αναγκών, όπως μεταξύ άλλων το Μουσικό Γυμνάσιο Μυτιλήνης, το Αθλητικό κ.α.